medyauzmani.com

Yaprak dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Birinciliği zeytinyağlı çarşaflara kaptırmış olsam da etli çarşaflar kalbime yakın bir ikinci. Sofradaki ihtişamı tartışılmaz olup, tüketimi süt ile yetinmemektedir.

Ama size tavsiyem iç harcı için salamura veya taze yaprak seçerken yaprakların ve damarlarının çok kalın olmamasına dikkat edin.

Daha önce hiç kağıt rulosu yaptın mı? Sorun değil 🙂 Tarife girerken kağıdın nasıl sarılacağının tüm aşamalarının fotoğraflarını bulabilirsiniz.

Ben bazen domates salçası bazen de salçayı iç harcı için kullanıyorum. Ne sevdiğini seçebilirsin.

Elinizde taze üzüm yaprağı varsa bu tarifi de deneyebilirsiniz.

Aşk…

Kağıtla doldurulmuş dana eti tarifi için malzemeler

    350 gr yaprak turşusu 2 adet orta boy kuru soğan 300 gr dana kıyma 1 su bardağı pirinç 1/4 demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça (varsa domates ve biber) 1 yemek kaşığı salça (doldurmak için) tuz ve karabiber 3 su bardağı kaynar su 1 yemek kaşığı salça + 4 yemek kaşığı zeytinyağı (tavada)

Kağıt tarifi ile et dolması nasıl yapılır?

Salamura yapraklarının tuzu çıkarması için yaklaşık 10 dakika. Kaynatın, haşlanmış yaprakları bir kevgirden geçirin ve soğuk suya geçirin. Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın, pirinci ılık suyla yıkayın ve süzün. Geniş ve derin bir kaba pirinç, kıyma, salça, baharatlar ve diğer tüm malzemeleri resimde gördüğünüz gibi alıp yoğurun. Düz bir yüzeye bir üzüm yaprağı alın (mat ve damarlı kısmı size bakmalıdır), içine bir çay kaşığı kıyma koyun ve fotoğraf 1-2-3-4-5’teki adımlara göre yuvarlayın. Tencereye sardığınız iç harcı resim 6’daki gibi boşluk kalmayacak şekilde dizin. Pişirme sırasında yaprakların açılmaması için porselen bir kalıbı ters çevirerek kapatın. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve salçayı kavurun. Kavurduğunuz salçaya suyu ilave edin ve tabağın yan tarafındaki delikten tencereye koyun (biraz sıcak su kenarda bekletin ki su biterse dolmaya ekleyin). ekmek). aynı şekilde). Dolguyu yapraklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Yoğurtla sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın