Elimdeki kabak suyunu eritmek için birçok farklı tarif denedim ama ekstra bal kabağı sayesinde hala 4 poşet kabak kaldı (bu da demek oluyor ki önümüzdeki günlerde benim kadar kabakla meşgul olacaksınız) yaparken yaptığım püre. Balkabağı Doğum Günü Pastası (henüz tanışmadığınız) Bu kupaları ailecek çok sevdik. Geleneksel kabak tatlısına alternatif olarak servis edebileceğiniz nefis bir tarif.
Bardağınız yoksa merak etmeyin benim gibi çay bardağı kullanarak farklı bir sunum oluşturabilirsiniz. herkes için sevgi…
İçerik Tablosu
Kabak Kupası Tarifi Malzemeler
- 1 kg çekirdeği çıkarılmış kabak 2 su bardağı toz şeker ½ su bardağı su 1 paket hazır krem şanti 2 çay bardağı soğuk fındık sütü veya isteğe bağlı damla çikolata
Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Balkabağını küçük parçalar halinde kesin, bir tencereye koyun, üzerine toz şeker ve yarım bardak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Suyun tamamını çekmesine (yumuşaması yeterli), ocaktan alıp çatalla ezmesine veya blenderdan geçirerek püre haline getirmesine gerek yok. Püre soğurken krem şanti ve 2 çay bardağı sütü ekleyip önce biraz düşük sonra yüksek devirde çırpın. Evde varsa, bir kat kabak püresi ile çırpılmış krema şeklinde, fincanlarda veya çay fındıklarıyla servis yapın. Ayakları ceviz ve çikolata ile süslenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]