Kurban Bayramı’nın ikinci günü Şile’nin Göksu ve Evrenli köylerine gittik ve balkabağım bahçeden toplanmış, benim toplamamı bekliyordu. Bir sürü güzel doğa fotoğrafı çektik, eski köy evleri ve eski köylülerin fotoğrafları gerçekten harika 🙂 Ama konumuz kabak olduğu için şimdi oradan topladığım balkabağını yayınlıyorum.
Aslında balkabağı şekeri tarifime balkabağı şekeri yerine isim verebiliriz. En güzel yanı ise kendi suyunda pişiyor olması, bu nedenle güçlü bir tada sahip olması.
Çok pratik bir tarif, lezzetli bir tarif ama soğuyunca biraz şekerli oluyor. Bildiğiniz gibi balkabağı tatlısının en zor kısmı kabakları ayıklamak, yapım aşamalarının fotoğraflarını tarifler bölümünde bulabilirsiniz.
kabak tatlısı yapmak
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Malzemeler
- 1 kg kabak, çekirdeksiz 2,5 su bardağı şeker, fıstık fileto
Fırında kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Kabağı 2-3 cm kalınlığında dilimler halinde kesin ve aralarında boşluk kalmayacak şekilde çapraz olarak dizin. Üzerine tüm şekeri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Kabağın diğer tarafını çevirerek 20 dakika daha pişirin ve pişirin. Sıcakken servis tabağına alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]