Merhaba sevgili arkadaşım,
Tatlı bir brownie ve brownie tarifinin yanı sıra bu turşu tarifinin de size iyi geleceğini düşündüm…
Yemeye başladığımız ve bundan da anlaşılacağı üzere domates turşusu tarifi geç yayınlanmış ve bu domatesler annemin evinin bahçesinden bizzat toplanmıştır.
Büyük boy domatesleri 4 küçük olacak şekilde ayırıp ayrı kaselere kürdanla delikler açarak kiraz büyüklüğünde yerleştirebilirsiniz. Katılma formülü her iki domates türü için de aynıdır.
Dilerseniz iri domatesleri yıkayıp kurutabilirsiniz, ardından kürdan ile üzerlerine delikler açıp bütün olarak düzleştirebilirsiniz ama olgunlaşması uzun sürecektir.
Pazara gidecek vaktiniz varsa turşunun bu son günlerini kaçırmamanızı ve denemenizi tavsiye ederim.
Son olarak dereotu yerine kereviz saplarını ve yapraklarını kullanabilirsiniz.
Turşu yapmanın püf noktalarını anlattığım yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
yeşil domates turşusu tarifi malzemeler
- 1 kilo yeşil domates 1 litre kaynar sıcak su (içme suyu) ½ çay bardağı üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı turşuluk tuz (kaba tuz) Yarım limonun suyu (isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı toz şeker dereotu 1 avuç nohut 1 baş sarımsak 2 adet 1 kg’lık kavanoz veya 1 2 cam kavanoz
Yeşil domates turşusu tarifi nasıl yapılır?
1 litre sıcak suyu uygun bir ölçü kabına veya karıştırma kabına alın. Sirke, limon suyu, tuz ve şekeri ekleyip tuz eriyene kadar karıştırın. Tuz eridikten sonra soğumaya bırakın. Kavanozun dibine biraz nohut atın. Yıkayıp 4 parçaya ayırdığınız yeşil domatesleri ve topladığınız sarımsağın tamamını kavanoza koyun. Turşu suyunu ekleyin ve üzerine dereotu veya kereviz yaprağı koyarak sıkın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp direkt güneş ışığından uzak bir yerde saklayın ve 10 gün sonra tadına bakın. Dilimli oldukları için maksimum 15 günde turşular hazır oluyor.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]