Haşhaş tohumu nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Böreği, Haşhaş, Kek, Limon Kabuğu, Sizin Tarifleriniz
Çıkış tarihi: 08-22-2008
4 5 5 1
Ayşe Gülen’den çok güzel bir pasta.
İçerik Tablosu
Haşhaşlı Kek Tarifi Malzemeler
- 1 su bardağı süt 1/3 su bardağı haşhaş tohumu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 1 1/2 su bardağı şeker 2 yumurta 3/4 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 2 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Haşhaşlı kek tarifi nasıl yapılır?
Sütü haşhaş tohumu ve limon kabuğu rendesi ile karıştırarak en az bir saat veya ertesi güne kadar buzdolabında bekletin. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Sıvıyı ince bir akışta çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyin. Tüm malzemeleri biraz un biraz da süt karışımını ekleyerek hamura ekliyoruz. Sıvı bir macun olacak. Hamuru unlanmış kek kalıbına alın. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 60-70 dakika pişirin. Pişerken fırının kapağını açmamaya dikkat edin dışarı çıkabilir (kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir)
şimdiden hayırlı olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]