Jöleli Muhallebi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ağustos yine yapıyor, yine ağustos, hava sıcak ve sıcak ve benim bulunduğum yer o kadar tozlu ki, İstanbul’un göbeğine küçük bir çöl prototipi koyduklarını düşünebilirsiniz. Bu toz ve sıcakta bayramı dört gözle bekliyordum. 10-9-8 deyince kapıya geldi. Pazartesi günü ailecek yıllık tatile gidiyoruz ama hala bir planımız yok. Bodrum’a gidiş-dönüş sadece iki biletimiz var. Yaradana dönüp kendimizi Bodrum’a atacağız…

Fethiye-Ölüdeniz ve Bodrum-Gümbet’i araştırdığımda bakmadığım bir tatil sitesi veya otel bilgisi yok ama aklıma uygun bir yer bulamadım. En güzellerinin fiyatı arttı ve en ucuzları berbat görünüyor. Yani o kadar çok otel, motel, pansiyon vardı ki önerebileceğiniz temiz, ucuz yerler varsa hepsine açığım.

Hava sıcaktı, keşifti, oteldi, Bodrum dedin, başın şişti. Bunu telafi etmek için size yapımı kolay bir buzlu tatlım var. Tüm meyveler ile rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Aşk…

Jelly muhallebi tarifi malzemeleri

    10-12 adet kırmızı erik

Jel için:

    1 paket limon aromalı jöle 1 su bardağı sıcak su

Muhallebi hazırlamak için:

    2,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı buğday nişastası

Jöle muhallebi tarifi nasıl yapılır?

Tatlıya ekleyeceğiniz meyvenin çekirdeklerini çıkarıp dilediğiniz gibi doğrayın. Jöle tozunu bir kaseye alın ve içine bir bardak sıcak su ekleyin ve jöle eriyene kadar karıştırın. Tatlıyı yapmak istediğimiz kabı seçip içini ıslatıyoruz ve sıvı jöleyi kaba döküyoruz. (Ben rose silikon kek kalıbı kullandım) Jölenin üzerine meyveleri ekleyin ve hemen buzdolabına kaldırın. Küçük bir sos tenceresine varsa tüm puding malzemelerini sos tenceresine alın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Muhallebinin ılınmasını bekleyin ve kaptaki donmuş jölenin içine ekleyin ve 2-3 saat buzdolabında bekletin. Jöleyi servis etmeden hemen önce başka bir kapta jöle kalıbını 1-2 dakika bekletin ve ters çevirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın