medyauzmani.com

Hurmalı kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Tarih pastası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 9 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Hurma, Hurma Pasta, Ramazan, Tatlı Pasta, Muffin Pasta

Çıkış tarihi: 05-08-2008

4 5 5 1

Çok uzun zamandır market dolabımda bekleyen bir sürü hurmam var. Bildiğiniz gibi dolaptaki malzemeler kullanılmadığı için rahatsız edici bir durum ortaya çıkıyor. Kırık olduğu için stres yapıyorsun ama elin gitmiyor, çıksa da o an ne yapman gerektiğini düşünmüyorsun. Biraz daha bekleselerdi sanırım genç hurma ağaçlarımız olacaktı 🙂 Bu uzayan durumdan sonra eski hurmalarımız pasta gibi gösterilmeyi hak etti. Hatta damak tadımızda unutulmaz bir hatıra bıraktı. Aşk….

Hurmalı kek tarifi malzemeleri

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya ½ su bardağı kıyılmış ceviz 1 su bardağı kıyılmış hurma 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı kakao 2,5 su bardağı un

Hurmalı kek tarifi nasıl yapılır?

Derin, derin bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Hamur pürüzsüz hale gelince içine tarçın ve kakao eklenir ve tüm karıştırma işlemi bitince kıyılmış ceviz ve hurma ilave edilerek tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayıp kek karışımını içine dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. İçinin pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın