Lezzetli Starbucks Sebzeli Turta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Sevgili Güler tarifine bayıldım, Starbucks White Caffè Mocha’dan bıktım 🙂 Bu güzel tarifi deşifre eden Sevim Teyze’ye ve bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim… Tariflerin devamını dört gözle bekliyorum.

Tarifeyi adreste de bulabilirsiniz. Aşk…

Güler şunları söyledi:

Ben bir kahve aşığıyım ama hiçbir yerde kahve içmem. En sevdiğim kahve Starbucks latte’dir. Hele hele yanında sebzeli börek varsa kaçırmayın derim. Acaba bu sebzeli böreği evde yapabilir miyiz acaba aynı tat ve şekli bulabilir miyiz diye düşünürken Sevim teyzem yapsa yapar diye düşündüm ve hemen Sevim teyzeme birkaç paket götürdüm. Sevim Teyze otopsi yapar gibi Sebzeli Puf’u aldı ve yardımcısı kızı Dilekçigim ile incelemeye başladı. Hamuruna neler eklendiğini ve içinde hangi sebzelerin olduğunu ustalıkla analiz etti. Ertesi gün, Sebzeli Puf yemeği ile karşılaştığımda hoş bir sürpriz ve mutluluk duydum. Tadına bakınca sevincim şaşkınlığım ikiye katlandı.

İşte o kadar harika bir tarif ki denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu lezzetli Starbucks sebze tarifi için malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

    4 su bardağı un 1 yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1,5 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu Su

içindekiler:

    3 orta boy kabak 1 orta boy havuç 1 baş soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Karabiber ve kırmızı biber Çay bardağı Yağ Tuz

Lezzetli bir Starbucks sebze tarifi nasıl yapılır?

Kabağı rendeleyin, suda haşlayın ve suyunu sıkın. Soğanı rendeleyin ve yağda kızartın. Rendelenmiş havuç ekleyin ve kızartın. Kabak ekleyin ve kızartın. Son olarak tuz, karabiber, maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Macun için tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru mandalina büyüklüğünde küçük toplara ayırın. Her şeker çubuğunu çok ince bir şekilde açın. Açılan folyonun bir tarafına kabak bulamacını yayın. Harcın üstünü sıvı yağ ile yağlayın. Hamuru harçla kaplanan kısmın etrafına sarın. Silindir kabuğu kendi etrafında döndürerek şekillendirin ve tepsiye dizin. Bu şekilde hazırlanan yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve çırpılmış yumurta sarısı sürülür. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın