medyauzmani.com

Yeşil soğan ve zeytinyağı ile kabak – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Geçen hafta marketten aldığım sebzelerin neredeyse çürümüş olduğunu görünce aklıma hemen pratik bir şey geldi. Bazen iki kişi olduğumuzu unutuyoruz ve bol bol sebze ve meyve alışverişi yapıyoruz. Bugün yaparım yarın yaparım derken sebzeler solmaya başlıyor. Buzdolabının çekmecesini açıp bilinçsiz kabağın yarısını görünce aklıma ilk önce kızartmak geldi ama havalar çok sıcaktı sonra aklıma geçen yaz ilk kez yaptığım bu tarif geldi. Sağlıklıdır ve daha az kalorilidir. Yanında dereotu ve kabak çok yakışıyor ama bir kere maydanozla denemenizi tavsiye ederim. Taze soğan ve limon kabağa çok lezzetli bir tat katar. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Aşk…

Taze soğan ve zeytinyağı ile kabak tarifi malzemeleri

    1 kg kabak Yarım demet yeşil soğan 3 adet domates 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım demet dereotu veya maydanoz 3 diş sarımsak suyu Yarım limon 1 tatlı kaşığı Tuz Şeker

Taze soğan ve zeytinyağı ile kabak tarifi nasıl yapılır?

Kabağı yıkayıp soyun, önce ikiye bölün ve sonra her bir parçayı uzunlamasına 4 parçaya bölün (böylece her kabağı 8 parçaya ayırın). Yeşil soğanları soyun, yıkayın ve ince doğrayın, sarımsakları soyun. Domateslerin kabuklarını soyun ve karıştırın, limon suyu, tuz ve şeker ekleyin. Son olarak, yeşil soğanları ve bütün sarımsağı ekleyin ve karıştırın. Geniş bir tencereye kabakları alıp tencereye koyuyoruz. Üzerine hazırladığınız karışımı yayıp kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Dereotu veya maydanozu ince ince kıyın ve pişen yemeğe ekleyin. İsteğe göre ılık veya soğuk servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın