Akdeniz mutfağı, lezzeti ve çeşitliliği ile sağlıklı yaşamın anahtarıdır. Genel olarak taze sebze ve zeytinyağına dayalı bu zengin mutfak, her zaman keyif aldığım ürünleri içeriyor. Zeytinyağlılar, rengarenk salatalar ve farklı zeytinyağı çeşitleri yer alıyor.
Peynir çeşitlerini salatalarınıza ekleyerek mükemmel lezzetler yaratabilirsiniz. Akdeniz yeşillikleri olmadan da akdeniz salatası olur demek istemezseniz olur ama o yeşillikler varsa salatanız daha da güzel olur 🙂
Çiftin yumuşak etli ağır yemekler yeme isteğine rağmen bu akşam kendinize yeşil bir salata yapıp üzerini küp beyaz peynirle süsleyebilir ya da bu lezzetli salatayı bir kase yoğurtla yiyebilirsiniz.
Tabi benim gibi derseniz üzerine bol zeytinyağı sürerim benim için yersiniz vay halinize! Demek istediğim, sağlıklı beslenebilirsin ve kolayca kilo verebilirsin. Elbette yediğiniz zeytinyağı ve ekmek miktarına dikkat etmelisiniz.
İçerik Tablosu
Akdeniz salatası malzemeleri ve baharatlı zeytinyağı tarifi
- Lolorosso Marul Taze Nane Fesleğen Roka Beyaz Peynir Domates Taze Soğan Maydanoz Salatalık Yeşil Biber Mısır İsteğe Göre
Akdeniz Salatası ve Baharatlı Zeytinyağlı Tarifi nasıl hazırlanır?
Tüm malzemeleri yıkayın ve kevgir içine atın. Salatalıkları soyun ve domateslerle birlikte dilimler halinde kesin. Soğanı ve biberi ince ince doğrayın. Süzülmüş marulu ve diğer yeşillikleri doğrayın. Beyaz peyniri küpler halinde kesin. Üzerine acılı zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.
Sıcak zeytinyağı:
Akdeniz salatası malzemeleri ve baharatlı zeytinyağı tarifi
- 500ml sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak Biberiye (kuru veya taze) Kekik (kuru veya taze) Kırmızı pul biber Nane Karabiber
Akdeniz Salatası ve Baharatlı Zeytinyağlı Tarifi nasıl hazırlanır?
Koyu cam bir şişeye (boş bir kırmızı şarap şişesi kullanabilirsiniz) taze biberiye ve kekiği, değilse 1-2 dal, 1 tatlı kaşığı kuru biberiye ve kekiği koyun. 1 adet soyulmuş ve doğranmış 4 çay kaşığı sarımsak, kırmızı biber, nane ve karabiber toplarını ekleyin ve zeytinyağı ile karıştırın. Serin ve karanlık bir yerde iki gün bekletin ve salatalarda kullanın.
Not: Zeytinyağını kullandıktan sonra tekrar serin ve karanlık bir yerde saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]