medyauzmani.com

Ekmek makinesinde erik kompostosu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Erik hoşafı bana hep çocukluk yıllarımı hatırlatır, bayramlarda Beylerbey’deki evine gittiğimizde teyzemin yanında dondurmayla ikram ettiği erik hoşafını hatırlarım. Öyle ki ne zaman hoşafımdan bir yudum alsam, Boğaz Köprüsü’nün güzel manzarası eşliğinde kendimi dut ağaçlarıyla dolu bir bahçede gibi hissediyorum. Annem mutfak işlerine pek karışmazdı (yine de beğenmese de 🙂 O yüzden misafirhaneye gittiğimizde başkalarının yaptığı pasta ve kurabiyeleri görünce hayranlıkla bakakaldım. Hiç unutmam 8 yaşındayım arkadaşımın doğum gününe gittiğimde pastayı annesinin yaptığını öğrenince çok şaşırdım. Annen böyleyken ben nasıl bu kadar meraklandım derseniz, ne ben, ne annem. (Aslında annemin bir teorisi var, seni hastanede başka bir bebekle karıştırdıklarını söylüyor 🙂

Üniversitede yalnız yaşadığım zamanlar, yemek pişirmenin hayatı sürdürmek için gerekli olduğunun farkına varmamı sağladı. Ama okuldan sonra, eve döndükten, çalışma hayatına başladıktan ve hatta evlendikten sonra faydalı bir şey yaptığım söylenemez (bu süre, turşu ve köftenin yarısı ile patsoda geçirdiğim yıllarıma denk geliyor). Evlendikten sonra merak ettiğim ve aradığım boş alanı yaratabildiğim için merak ettiğim her şeyi yaşamaya başladım (eşimin yeni deneyimlere açıklığı, meraklı yapısı tabii ki benim kadar) .

Temmuz, meyvelerin en bol ve en ucuz olduğu dönemdir. Yani reçel veya komposto yapacaksanız şimdi tam zamanı. Hal böyle olunca ekmek makinesi benim için çok büyük kolaylık oldu. Sadece ekmek yapmak için değil, reçel, kek, hoşaf yapmak için de kullanarak, ocağa bakıp karıştırıp altın kıracağım gibi zahmetli işlemlerden kurtuldum. Ekmek makinesi ile ilgili çok deneyimim var ve çok yakında sizlerle paylaşacağım.Ekmek makinesi olmayanlar için klasik tarifi de sunuyorum. Şimdi izin ver, biliyorsun, bugün cumartesi…

Ekmek makinesi tarifi:

    750 gram küp erik 5 yemek kaşığı şeker

Ekmek makinesinde erik kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri ekmek makinesi bölmesine koyun. Reçeller ve kompostolar’ı seçin. (Yaklaşık 1 saat 10 dakika sürer.) Program bittikten sonra hazneyi eldiven yardımıyla makineden çıkarın. Büyük bir kasenin üzerine küçük, delikli bir süzgeç yerleştirin. Malzemeleri tencereye döküp tahta kaşıkla süzülmesine izin veriyoruz. Tamamen boşaltıldığında erik konsantresi hazırdır. İstenilen miktarda şeker ve su ilave edilerek soğuk olarak servis edilir.

klasik ücret:

    1 kg kırmızı erik 1,5 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı artırabilirsiniz) su

Ekmek makinesinde erik kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Erikleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın, tencereye alın ve üzerlerini kapatacak kadar su ilave edip kaynatın. Su kaynadıktan sonra şekeri ekleyin. Erikler yumuşayana kadar 2-3 kez kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra soğumasını bekleyin. Büyük bir kasenin üzerine küçük, delikli bir süzgeç yerleştirin. Malzemeleri tencereye döküp tahta kaşıkla süzülmesine izin veriyoruz. İstenirse su ve şeker eklenir, karıştırılır ve şişelenir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın