Markete gittiğimde, döner dönmez fasulye, fasulye, bezelye gibi sebzeleri ayıklayıp poşete koyup dondurucuya koyuyorum. Böylece işten eve geldiğimde fazla vakit kaybetmeden yemek yapma ve kendime vakit ayırma fırsatı buluyorum. Bazen yumuşayan domatesleri rondodan geçirip biraz zeytinyağı ekleyip kavanoza atıyorum (10 dakika daha kazandım). Böylece bir gün daha beklesem bozulacak olan domateslerimi en az bir hafta daha saklama ve kullanma imkanım oluyor. Unutmadan önce derin fırına koyacağınız sebze ve meyveleri porsiyonlara ayırarak tek seferde pişmesini sağlayın ki daha kolay kullanabilsinler. Aşk…
Dersler:
500 gr. Yeşil fasulyeler
1 orta boy tatlı soğan
2 olgun domates
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 – 1,5 su bardağı sıcak su
tuz
yapılışı:
Taneler ayıklanır, yıkanır ve istenirse ikiye bölünür. Soğan ve domateslerin kabukları soyulur ve yemeklik doğranır. Soğanları kaseye koyun. Tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Fasulyeleri ekleyin ve 5-10 dakika pişirin. Fasulyelerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edilir. Domatesleri ve sıcak suyu ekleyip, fasulyeler yumuşayana ve suyunu çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]