Elma tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Elma Şekeri nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 45 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk Elma, Elma Tatlısı, Evde Tatlı Yapımı, Glikoz, Şeker, Tatlı Yapımı, Pratik Tarifler

Çıkış tarihi: 06-06-2008

4 5 5 1

Uzun zamandır güzel bir elma tatlısı tarifi arıyordum. Bu arada bu benim ikinci denemem ve ilk denememde internetten bir tarif bulup uygulamaya koyuldum. İlk başta her şey yolundaydı. Şekerlenmiş kırmızı elmaları zevkle yemeyi düşünürken. Üzerindeki kağıt dondu: (Buzlu cam gibiydi. Tabii bütün elmalar atıldı. Bu tarifi yemek kitabından aldım, fotoğraf harika ama şeker elmaların üzerinde uzun süre kalmıyor ve akıyor. 1 gece buzdolabında bekletmeme rağmen elmalı tatlıda garip bir donma ve sertleşme olmadı yani resimde gördüğünüz gibi siz yerken ben de yedim 🙂
Her durumda eylemlerim tereddüt etmeden devam edecek, şimdi başarmaya veya yeni bir tarif geliştirmeye çalışacağım. Bu tarifte bence suyu azaltarak tekrar denemelisiniz… Su veya limon suyunun miktarını azaltmayı da deneyebilirsiniz.

Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    1 elma 1,5 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı glikoz Limon suyu 1 su bardağı su Yarım çay kaşığı gıda boyası

Elma tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Şeker, glikoz ve suyu bir kaba alın ve kısık ateşte karıştırarak eritin. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve gıda boyası ekleyerek ısısını arttırın. Ara sıra 5-10 dakika karıştırın. taşmak. Ocağı kapatın ve biraz soğumasını bekleyin. (Ben marketten aldığım kalın Adana şiş çubukları kullandım.) Şişleri elmaların içine geçirip şekere batırın. Borcam veya teflon bir kapta ters çevirin ve sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın