Patlıcan salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Patlıcan salatası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 11 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Mezeleri, Paprika, Patlıcan, Yeşil Soğan, Zeytinyağı, Salatalar – Mezeler

Çıkış tarihi: 04-21-2008

4 5 5 1

Patlıcan salatası doyumsuz bir mezedir. Bu da diğer soğuk yenen mezeler gibi 1-2 saat dinlendirilip servis edilmelidir. Hatta sirke, sarımsak ve zeytinyağı bir gece bekletildikten sonra patlıcana lezzetini verdiğinde daha da lezzetli olacaktır.

Patlıcan salatası tarifi için malzemeler

    1 kavanoz közlenmiş patlıcan 3 dal yeşil soğan 2 közlenmiş kırmızı biber ½ demet maydanoz 4-5 diş sarımsak 1 domates tuz sirke zeytinyağı

yapılışı:

Patlıcan kesme tahtasına alınır ve büyük bir bıçak yardımıyla ince ince kıyılır. Maydanoz, yeşil soğan, dolmalık biber ve domatesi ince ince kıyıp patlıcana ekleyin. Sarımsakları havaneli ile iyice ezin, tuz ekleyin. Tüm malzemelere sirke ve zeytinyağını ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Servis edilene kadar ağzı kapalı olarak dinlendirilir. Masada yerini alıyor…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın