Tatlı bisküvi (sıcak) nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 7 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 40 Dakika, 5 Çay, Sıcak Kurabiye, Çay Saati, Paprika, Mahlepli, Mahlepli Kurabiye, Pasta Pasta Nasıl Yapılır, Pasta Pasta Tarifleri, Kurabiye – Bisküvi
8 3,88 5 1
Ayrıca ikinci tarifim olan ağızda eriyen mahlep kurabiye tarifimi de yayınlıyorum. Tarif milkshake kurabiyeleri ile aynı, tek farkları içlerinin kırmızı biberle doldurulmuş olması.
Herkese iyi eğlenceler 🙂
İçerik Tablosu
Pastane Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler (Acılı)
- 2 yumurta (1 sarısı bisküviden ayrılmış) 125 gr. Margarin 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı 1 poşet ekmeklik un Yarım limon suyu kadar 2-3 tatlı kaşığı pul biber
yukarı:
yapılışı:
1 yumurta + 1 yumurta akı derin bir kaba alınır. Üzerine diğer malzemeler eklenir ve yoğurma başlar (un kıvamını alması için azar azar dökmenizi tavsiye ederim). En son kırmızı biberi ekleyip yoğurmaya devam edin. Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde ettiğinizde elinizle şekil vererek 2-3 cm kalınlığında açın. Aralıklarla düzenlenirler. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Not: Daha parlak bir görünüm için yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ veya süt ekleyip çırpmanız yeterlidir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]