Şekerleme hamur işleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bu akşam tuzlu kurabiye yapmak istedim ama evimdeki tek gurme sayesinde simit yapmaya karar verdim 🙂 Çok güzel oldu çünkü ilk kez börek hamuru yapıyorum.

Aslında bu yemek işine evlendikten sonra başladım, bu yüzden bu sitede gördüğünüz tariflerin çoğu benim ilk denemelerim. İşten sonra evde atıştıracak bir şeyler olması, iş stresini biraz olsun azaltmak için mükemmeldir.

Aşk…

Pasta tarifi malzemeleri

    1 paket oda sıcaklığında margarin 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için) 1/2 paket yaş maya 2 yemek kaşığı şeker 2 yumurta (1’inin sarısına) 2 yemek kaşığı kadar tuz gerektiği kadar un

Yapılışı:

Margarini elinizle ezerek inceltin ve tüm malzemeler ilave edilerek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur. Hamur 15 dakika dinlendirilir, istenirse içine peynir eklenir (sade ekmeği pek sevmem) ve ılık ortamda (ısıtıcı uygundur) bir saat mayalanır. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla sıyırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın