medyauzmani.com

Köstebek Turtası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Köstebek pasta nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 33 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk kakaolu, Köstebek pasta, krema, mulu, Pastalar-Butik Pastalar

Çıkış tarihi: 11-21-2007

4 5 5 1

Evlendiğimizden beri kocam bu pastayı ne zaman yapacağımızı soruyor. Şimdi bu pastanın adı Köstebek Hastası 🙂

Köstebek böreği tarifi malzemeleri

    1 paket Dr. Oetker Köstebek Makarna 100 gr yumuşatılmış katı yağ 2 yumurta 7-8 yemek kaşığı süt Kremalı karışım için: 3,5 çay bardağı soğuk süt 2-3 muz

Köstebek pasta tarifi nasıl yapılır?

Kek unlu karışımı karıştırma kabına alıp 100 gr yumuşak margarin, 7-8 yemek kaşığı süt ve 2 yumurtayı ekleyip mikserle önce yavaş sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hamuru 26 cm çapında yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün ve 160°C fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın. Soğuyan tabanı kek tabağına 1 cm kenar bırakarak yerleştirin ve bir spatula yardımıyla 0,5 cm derinliğinde oyulayın. Kek kırıntıları bir kaseye dökülür. Muzu soyun, uzunlamasına ikiye bölün ve düz tarafı aşağı gelecek şekilde pastanın içi boş kısmına yerleştirin. 3,5 çay bardağı soğuk sütü çırpıcıya koyun, üzerine poşet kremayı dökün ve mikserle 2-3 dakika çırpın. Daha sonra damla çikolatayı ekleyip biraz karıştırın. Bu kremayı muzun yüzeyine yaymaya başlayın ve kubbe şekli verin. Hazırlanan kek kırıntılarını kremanın üzerine serpiştirerek hafifçe bastırın ve kremayı tamamen kaplayın. Servis yapmadan önce pastayı yaklaşık iki saat buzdolabına koyun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın