Frambuazlı turta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

İlk başta böreği denediğimde endişelenmiştim ama hem yapımı çok kolay hem de tadı çok güzel oldu.Daha az şeker koyabilirsiniz ve reçel çok olduğu için çok tatlı olabilir.
Tart kalıbım olmadığı için kendi borcam kullandım ve borcam az oldu hamur arttı artan hamurdan kurabiye yaptım bu tarifi daha sonra anlatacağım 🙂

Frambuazlı pasta tarifi malzemeleri

300 gram tereyağ
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yer fıstığı
1 yumurta
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karanfil
4 yemek kaşığı böğürtlen

yapılışı:

Margarin, yumurta ve şekeri elinizle güzelce karıştırın.
Un, fındık, tarçın ve karanfil tozunu (karanfilleri havanda dövebilirsiniz) karıştırın, yavaş yavaş yağa ekleyin ve yoğurun.
Hamurun 3/4’ünü kalıba yayın. Altına yağlı kağıt serebilirsiniz. Üzerine reçel sürün. Kalan hamurdan şeritler yaparak turtanın üzerini süsleyin.
175 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın