Mantı hazır – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Hazır Mantı nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 46 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Böreği, Hazır, Kıymalı Mantı, Mantı Tarifi, Pratik, Yoğurt Sos, Aranıyor

Çıkış tarihi: 09-11-2007

4 5 5 1

Hem pratik hem de lezzetli olduğu için akşamları işten döndüğünüzde fazla uğraşmadan hazırlayabileceğiniz yegane yemeklerden biridir.

Hazır mantı tarifi var mı diye sormayın, deneyin 🙂

Hazır mantı tarifi için malzemeler

    1 paket hazır mantı 1 yemek kaşığı tuz 2,5-3 litre su 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu hazırlamak için:

    4-5 yemek kaşığı margarin, kırmızı biber, 500 gram yoğurt, 4-5 diş sarımsak

Hazır mantı tarifi nasıl hazırlanır?

Kaynayan suyu tencereye alın, 1 yemek kaşığı tuz ve yağı ilave edip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynayınca mantıları suya atın ve hafif taze olacak şekilde 14-15 dakika haşlayın. Oluklu bir kepçe ile suyu iyice boşaltın ve büyük bir gürültüye getirin. Bir tutam tuz ekleyin ve sarımsağı havanda dövün, yoğurtla karıştırın ve sarımsaklı yoğurdu mantıların üzerine dökün. Küçük bir kapta, tereyağını eritin. Eriyen yağa pul biberi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra raviolilerin üzerine dökün ve kokusu çıkınca servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın