Bu gece midem bulandı ve biraz şeker istedim, bu yüzden hemen dolabı açtım ve neredeyse çürümüş 2 armut buldum. deneyin.
İçerik Tablosu
Armutlu Cevizli Kek Tarifi Malzemeler
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
2 ermott erkek
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Armutlu ve cevizli kek tarifi nasıl yapılır?
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Derin bir kek kalıbını yağlayın. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını açıp sıvı yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Armut ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz koyu kıvamlı hamuru kaşıkla kalıba dökün.
Fırında 60-70 dakika, kürdan içi kuruyana kadar pişirin. Kalıp 20 dakika soğuduktan sonra çıkarın ve bir fırın teli üzerinde tamamen soğumaya bırakın.
Arkadaşlar, dışı pişmiş diye almayın, kabuğu sert görünse de içi yumuşak olabiliyor, sert de olsa ters çevirince düzeliyor.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]