Süzme Mercimek Çorbası (Unlu Patatesli) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Süzme mercimek çorbası (un ve patates ile) nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 5 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Çorbası, Kırmızı Mercimek, Mercimek, Süzgeç, Çorbalar

Çıkış tarihi: 03-11-2007

4 5 5 1

Geçenlerde yaptım gerçekten çok güzel oldu. Bu tarif iki kişilik çorbayı iki hafta yapıyor ama bilginize 🙂 Bu arada fotoğraf can dostum Verda’ya ait, un kullanmayı sevmediği için un yerine fazladan patates kullanıyor..

aferin fredy…

Aşk…

Süzme mercimek çorbası için malzemeler (un ve patates ile)

    250 gr kırmızı mercimek, 25 gr. un 50 gr. tereyağı, 50 gr. Küçük doğranmış tost ekmeği, 1 adet patates, 1 adet kuru soğan, 1 adet limon, 2 adet kemik iliği, 5 gr. kırmızı biber, 1 gr. kimyon, 5 su bardağı su.

Süzme Mercimek Çorbası (Unlu Patatesli) Tarifi Nasıl Yapılır?

Yıkanan mercimek, soyulmuş patates ve soğan ilik kemiğine atılır, 5 su bardağı su eklenir, tuz ilave edilir, kaynatılır ve yüzeye çıkan kefir alınır. Çorba kaynadıkça ara sıra çırpılır. Karışım 45 dakika piştikten sonra süzgeçten geçirilir. Tereyağını tavaya alıp eritin, ardından eriyen tereyağına unu ekleyip çırpın ve unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra bir su bardağı su ve önceden hazırlanmış mercimek, kruton ekmek ve kimyon eklenir. Ayrı bir tavada kızdırılan tereyağının üzerine kırmızı biber atılır ve bu yağ çorbanın üzerine gezdirilir. Çorba servise hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın