Tavuk tagine, klasik bir Fas tarifidir. Hatta bulgur yerine kuskusla servis ediliyor ve istenirse kuzu etiyle de hazırlanabilir. Malzeme listesi biraz kalabalık olsa da hazırlaması kolay ve inanılmaz lezzetli.
İstanbul Aşçılık Enstitüsü’nde birkaç ay önce başladığım Aşçı Okulu programında en sevdiğim dünya mutfağı tariflerinden biri. Orijinal olarak kapaklı toprak çömleklerde (tagine) pişirilen bu yemeği dökme demir tencerede hazırladık.
Servis için domates kullanmadan hazırladığınız pratik bulgur pilavını tercih edebilirsiniz. Dilerseniz kuskus da kullanabilirsiniz ama bence bulgur tavuğun suyunu çektiği için daha lezzetli ve zarif oluyor.
Haftaya Türk mutfağı eğitimim başlayacak ve çok yakında güzel tarifler ve tüyolar sizleri bekliyor…
Aşk…
İçerik Tablosu
tavuk tagine tarifi malzemeler
- Yeterli miktarda ayçiçek yağı 1 kg tavuk but but (kemikli) 1 adet kuru soğan (soyulmuş ve doğranmış) 1 tutam safran (1 yemek kaşığı ılık su) ½ yemek kaşığı toz zencefil 1 yemek kaşığı zerdeçal ½ yemek kaşığı kimyon ⅛ yemek kaşığı toz biber 1,5 litre . su 30 gr. Bal 2 çubuk tarçın 2 kabak, 120 grama bölünmüş. Kuru erik (doğranmış) 90 gr. Kayısı (doğranmış) 300 gram Nohut (haşlanmış) Bir miktar kabuksuz badem (isteğe bağlı) 15 gram. Taze kişniş yaprakları (isteğe göre süslemek için) Tuz
Tavuk tagine tarifi nasıl yapılır?
Tavada biraz ayçiçek yağı ısıtın. Tavuk parçalarını tuz ve karabiberle tatlandırıp ayçiçek yağında kızartın. Sonra bir kenara koyun. Aynı tencereye soğanı koyup şeffaflaşana kadar kavurun. Safran, zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı biber infüzyonunu ekleyin ve kısa bir süre pişirin. Su, bal ve tarçın çubuklarını ekleyin. Tencere kaynadıktan sonra ısıyı azaltın. Tavuk parçalarını tencereye koyun ve kapağı açık olarak 25 dakika pişirin. Kabak, şeftali, kayısı ve nohutları ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve biber ayarlarını yapın. Bulgur pilavının üzerine servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]