Panna Cotta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Panna cotta lezzet açısından oldukça lezzetli ve hafif bir İtalyan tatlısıdır (ağızda kalan tat hala damağımızdadır) ancak kalorisi yüksektir. İnşaata gelince, yaklaşık 10 dakika sürer. Zarif olması bir yana, hazırlayabileceğiniz kadar kolay. Bu şekerleri yaparken varsa silikon kalıp kullanmanızı tavsiye ederim ama silikon kalıbınız yoksa ve şeker kutusundan çıkmaması zorsa kalıbı ılık bir beze sarıp bırakın. 1 dakika oturur. Şeker kaptan kolayca ayrılana kadar beklemek yeterlidir.

Bu lezzetli tatlıyı meyve sosları veya mevsim meyveleri ile servis edebilirsiniz. Ben mürdüm, üzüm, armut ve ahududu kullandım (tabi o kadar meyveye gerek yok amacım evde kalan birkaç meyveyi değerlendirmekti).

Afiyet olsun millet!

Aşk…

Panna Cotta Tarifi Malzemeler

    250ml krema 35g toz şeker (2 yemek kaşığı) 75ml süt (bir çay bardağından biraz eksik) 6g jelatin yaprağı (1 tatlı kaşığı) 1 çubuk vanilya veya vanilya mevsim meyveleri (ne isterseniz)

yapılışı:

Küçük bir tencereye krema, şeker ve sütü koyun. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye ayırın ve bir bıçak yardımıyla içindeki küçük çekirdekleri sıyırın ve kaseye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte kaynatın. 2 dakika soğuk suda yumuşattığınız yaprak jelatini panna cottaya ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. Jelatin eriyene kadar karıştırın ve önceden suyla hafifçe ıslattığınız kaselere paylaştırın. Panna cotta buzdolabında 3-4 saat soğuduktan sonra kalıbı ters çevirip servis tabağına alın. Mevsim meyve dilimleri ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın