medyauzmani.com

Ramazan Pidesi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ramazan hazırlıkları başlıyor derken ayın yarısı çoktan geçti, zaman ne çabuk geçiyor değil mi? Bazen nasıl bu yaşa geldiğimi anlayamıyorum, daha dün dedeme bana patates cipsi al, dedem kola almış, abur cubur yemekten süt dişleri çürüyen kız değil miydim ben? dede yapamadı. direnmek? Su gibi akan yılları hatırlıyorum, camiden dönen dedemi dört gözle bekliyordum.

Ramazan ayında hamur fırından çıkmasın diye poşete değil kağıda sarılı sıcacık pide getirilirdi. Kucağında at kokusu alırdım, kimseye göstermeden lokma alırdı.

Bu nostaljik yolculuğun sorumlusu bu pideyi pişirirken mutfağımdan yayılan koku. Sevgili dedem keşke hayatta olsaydın ve keşke sana pidemi verebilseydim. Aşk…

Ramazan pidesi tarifi için malzemeler

    2 su bardağı ılık su 1 poşet instant maya (10 gram) 4,5-5 su bardağı un 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuzlu pidenin tabanı için yulaf veya buğday kepeği (pide kağıdı)

yukarı:

    1 adet siyah kimyon yumurta sarısı

Ramazan pidesi tarifi nasıl yapılır?

4 su bardağı unu yoğurma kabına alıp üzerine su, zeytinyağı, maya ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yoğururken ekmek hamuru kıvamına gelene kadar unu azar azar eklemeye devam edin. Yoğurma işlemi bittiğinde hamurun olduğu kabın üzerini nemli bir bezle örtün ve 45-50 dakika mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamuru biraz un serpilmiş bir masaya alıp iki parçaya ayırıyoruz. Fırını 220 dereceye ısıtın, fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun, pişirme kağıdının üzerine kepek serpin ve ilk hamur parçasını açın, elinizle pide ekmeği oluşturun. Pide ekmeğinin üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür, üzerine çörek otu serpilir ve fırına verilir. İyice kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın