Kadınbudu köftesi nasıl yapılır? Nasıl yapılır ? Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türkçe 60 dakika, anne Kadınbudu Köfte, Kadınbudu Köfte tarifi, Kadınbudu Köfte yapılışı, Kadınbudu Köfte, orijinal Kadınbudu Köfte, Video Kadınbudu Köfte Tarifi, Etli Yemekler
Çıkış tarihi: 12-18-2022
4 5 5 1
Yılbaşı yaklaşırken sıcak, ılık ve soğuk olarak servis edebileceğiniz lezzetli “ve köfte” tarifimi sizlerle paylaşmasaydım böyle olmayacaktı. Eski zamanların en popüler tariflerinden biridir. Bir kap ayran eşliğinde nahir için harika bir yemektir. Yılbaşı menüsüne eklemek isteyenler kayıt olmayı unutmayın. Yılbaşı listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not: Ben eklemiyorum ama pirincin kıvamını koruyamıyorsanız veya pirinç artıklarından yapmayı düşünüyorsanız bir adet yumurtayı köftelerin üzerine ekleyebilirsiniz. Daha önce yaptığım patlıcanlı köfte tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kadınbudu köftesi nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 500 gram kıyma 1 orta boy kuru soğan 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su (pirinci haşlamak için) Tuz ve karabiber 1,5 su bardağı un 2 yumurta + 1 tatlı kaşığı un Kızartmak için sıvı yağ
Kadınbudu köftesi nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Pirinci iki su bardağı su ile haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinç gibi suyunu çektiğinde ocaktan alıp kapağı kapalı olarak için. Kıymayı ikiye bölün, yarısını kızartın ve soğumaya bırakın. Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın. Soğuyan pirinci ve kıymayı yoğurma kabına alın. Soğan, maydanoz ve baharatları ekleyip yoğurun. Elinizin arasında yuvarlayıp şekil vererek iri köfteler yapın. Un bul. Kızartmadan hemen önce yumurtaya bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]