Zencefilli ve Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır (videolu) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Nahir Hanım bu yıl ilk kez Yerli Malı Haftası’nı kutladı. Kendi şekillendirip süslediği yılbaşı kurabiyelerini bu tatlı kutlamaya getirdik. Kurabiyelerin güzelce birbirine geçmesi için mümkün olduğunca buzdolabında dinlendirin.

Çok fazla un eklerseniz bu sefer açıp kesmek zor olacaktır çünkü dağılacaktır. Kullanılan un veya bardak ölçüsü mutlaka kıvamını değiştirir. Bu nedenle standart 200ml su bardağı ve 100ml çay bardağı kullanmanızı tavsiye ederim.

Zencefilli kurabiyelerinize farklı bir tat vermek isterseniz önceden hazırladığınız kabak baharat karışımını da kullanabilirsiniz.

Aşk…

Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Malzemeler Nasıl Yapılır (videolu)

    175 gr tereyağı (1 su bardağı oda sıcaklığında) 1 su bardağı toz şeker 1 yumurta sarısı 3,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı pekmez Yarım çay kaşığı zencefil tozu Yarım çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı toz karanfil (havanda) çırpılmış)

Zencefil ve Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır (videolu) Tarifi Nasıl Yapılır?

Toz şeker, yumurta sarısı, pekmez ve oda sıcaklığındaki tereyağını çırpın. Baharatları, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru toparlayın ve çok fazla un eklemeyin. Toplanan hamuru ikiye bölün ve buzdolabına gerin. Hamuru merdane yardımıyla açın. Kurabiye kalıpları ile kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında 8-10 dakika kenarları hafif kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeler tamamen soğuyunca tepsiden çıkarın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın