Aşçıbaşı Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Vitamin deposu çok lezzetli bir çorba yapıyoruz

Tavuk göğsü, havuç ve iki diş sarımsak bir tencereye alıyoruz

Üzerine 7-8 su bardağı su koyup pişirmeye bırakıyoruz, tavuk göğsü pişene kadar kaynatıyoruz

Pişen tavuk göğsünü tencerden alıp ince ince didikliyoruz, havucu ince halka halka doğruyoruz

Bir tencereye sıvıyağ koyup üzerine küp soğanı alıp yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz

Kırmızı mercimeği duru suyu çıkana kadar yıkıyoruz

Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz

Soğanın üzerine bir yemek kaşığı un,koyup karıştırıyoruz

Sırayla mercimek, bir tatlı kaşığı domates salçası, doğranmış domates ilave edip 1-2 dk kavuruyoruz

Havucu ve sarımsağı ekliyoruz

Üzerine 7 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz

Mercimek pişene kadar kaynatıyoruz

Mercimek pişince el blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz

Tencereyi tekrar ocağa alıp kaynamaya başlayınca 1/2 çay bardağı tel şehriye ve didiklenmis tavuk etini ilave ediyoruz

Tel şehriye pişene kadar kaynatıyoruz

1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kuru nane ekleyip karıştırıyoruz

Servis tabağına alıyoruz ve üzerine ince doğranmış maydanoz ilave edip servis yapıyoruz

Aşçıbaşı çorbası hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın