Hatay Kısırı Tarifi – Leziz Yemeklerim

Hatay Kısırı Tarifi, Hatay Kısırı Nasıl Yapılır?

İlk başta bulgur suyla karıştırılıp biraz bekletilir.

Daha sonra geniş yoğurma tepsisine alınır.

Çok ince doğranmış suyu sıkılmış soğan,sarımsak eklenip bir güzel yoğrulur.

Biraz isterseniz domates rendeside ekleyebilirsiniz. Arada elimizi ıslatabilirsiniz.

Yumuşayana kadar yoğrulur.

Yeşil soğan,maydonoz küçük küçük doğranır eklenir,baharat,nar ekşisi yağıda eklenir.Bir güzel harmanlanır.

Ben kısır da domates sevmediğim için eklemedim.Sizler arzuya göre yeşillik veya salatalık ta ekleyebilirsiniz.

Yanında turşu,asma yaprağı veya marul la sarıp sarıp yiyebilirsiniz.Biz çok seviyoruz ayda iki defa yaparım.

Sizlerde deneyin.Mutfağımdan mutfağınıza sevgiler…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın