Şeftali Sütlü Tatlı Tarifi – Leziz Yemeklerim

Şeftali Sütlü Tatlı Tarifi, Şeftali Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?

Görüntüsüyle göz dolduran lezzetli bir sütlü meyveli tatlı yapıyoruz

Bir tencereye 125 gr. margarin alıp eritiyoruz

Bu erime işlemini yaparken ocağın altını çok açmıyoruz

Eriyen yağın üzerine unu alıp karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz

Unun rengi değişmeden 1/2 dk. kadar kavuruyoruz

Yavaş yavaş sütü döküyoruz,sütü dökerken devamlı olarak karıştırıyoruz

Bir su bardağı şeker ve vanilya ilave edip kaynamaya başlayınca ya kadar karıştırıyoruz

Ocaktan alıp mixser ile 5 dk. kadar çırpıyoruz

Servis yapacağınız kaselere bir kepçe yardımıyla üzerlerinde bir parmak kalacak şekilde bölüştürüyoruz

Tatlıyi soğumaya bırakıyoruz

4 adet şeftalinin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz

Doğranmış seftalileri bir tencereye alıyoruz ve üzerine 3 yemek kaşığı şeker ilave edip ocağa alıyoruz

Çok fazla karıştırmadan orta ateşte seftalileri suyunu çekene kadar pişiriyoruz

Nişasta ilave etmiyoruz

Tatlıların üzerine kaşık yardımıyla şeftali sosunu bölüştürüyoruz

Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletiyoruz

En az 4-5 saat beklerse daha kıvamında oluyor

Şeftali Sütlü Tatlı  hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın