Enfes Şiş Mantı Tarifi için hamuru tezgaha alıp dörde bölelim.
Bir tane alıp düz keselim ve şişi kenara alıp rulo gibi saralım.
Hamurun pişerken açılmaması için ucuna su koyup üzerini kapatalım.
Yaptığımız kurabiyeleri yaklaşık iki parmak keselim.
Bende olmayan çöp şişleri ile yapmaya çalıştım ama çok zorlandım.
Sonrasında elimle sarıp rulo yapınca kolay oldu.
Yufkayı nar gibi kızgın yağda kızartalım ve bir tabağa alalım.
Yoğurdun içine sarımsağı koyalım, içine tuz atalım, karıştıralım ve yufkanın üzerine dökelim.
Küçük bir tavada yağı ve biraz kırmızı biberi ısıtıp yoğurdun üzerine dökelim.
Kırmızı biber çabuk yanan bir baharattır, bu yüzden uzun süre ateşte bırakmayın.
Afiyet olsun
Nefis Şiş Mantı (Yufka Mantı) Tarifinin Tarif Fotoğrafları:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]