Davet Tatlısı – Leziz Yemeklerim

Davet sofrasında servis yapabileceğiniz çok lezzetli çok hafif bir tatlı yapıyoruz

Tatlının ilk önce şerbetini hazırlıyoruz

Bir tencereye iki su bardağı şeker ilave edip ocağa alıyoruz

Önce hiç karıştırmadan şeker altdan erimeye başlıyor

Daha sonra şeker bulgur bulgur olup rengi dönmeye başlıyor

Rengi dönünce iki su bardağı su ilave ediyoruz

Suyu ilave edince şeker cam gibi sertleşiyor

Kısık ateşte yavaş yavaş şeker sıvı hale gelinceye kadar pişiriyoruz

Tamamen şeker eriyip sıvı hale gelince ocaktan alıp bir başka kabın içine alıp soğumaya bırakıyoruz

Şerbeti soğurken tatlının alt tabanıni hazırlıyoruz

Bir kabın içine 3 adet yumurta ve 1/2 su bardağı şeker ilave edip mixserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz

1/2 su bardağı süt ilave edip karıştırıyoruz

Bu esnada mixseri bırakıyoruz,1,5 su bardağı un , bir paket kabartma tozu, bir paket vanilya ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz

Yağlanmış büyük boy borcam tepsiye döküyoruz

170 C önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Fırından çıkarıp ılınınca soğuk şerbeti tatlının üzerine döküyoruz

Tatlının şerbetini bir kepçe yardımıyla her yerine gelecek şekilde döküyoruz

İlk önce şerbetini çekmiyor gibi olsada şerbetin tamamını çekiyor

Tatlının üzerine dökmek için bir tencereye 125 gr margarini alıp un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz

Üzerine bir kg süt, bir çay bardağı şeker, bir paket vanilya ilave edip karıştırıyoruz

Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz

Ocaktan alıp mixserle 5 dakika kadar çırpıyoruz

Ve hemen tatlının üzerine döküyoruz

Buzdolabına kaldırıyoruz ve en az 4-5 saat dinlenmeye bırakıyoruz

Kare dilimlere keserek servis tabağına alıp üzerine dövülmüş fındık koyarak servis yapıyoruz

Davet tatlısı hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın