Porsiyonluk Rulo Pastası – Leziz Yemeklerim

Kreması için tencereye sütü alıyoruz

Üzerine yumurta sarısı, şeker, un nişasta ve vanilyayı ilave edip bir çırpma teliyle çırpıyoruz

Ocağa alıp Kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz

Ocaktan alıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz

Pandispanya için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz

3 yemek kaşığı sıcak su ilave edip karıştırıyoruz

Un kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıyoruz

Eleyerek ilave ediyoruz

Fırında pişirme kağıdı serilmiş tepsiye döküyoruz

Bir spatula ile düzgünce yayıyoruz

180 C önceden ısıtılmış fırında 10 dk kadar pişiriyoruz

Fırından çıkarıp üzerine fırında pişirme kağıdı koyup ters çevirip sarıyoruz

Üzerini kapatıp 5 dk kadar bekletiyoruz

Isınan kremanın içine bir paket krema şanti ilave edip çırpıyoruz

Pandispanyayı açıp tam ortasından ikiye bölüyoruz

Uzun kenarından 6 eşit parçaya bölüp 12 parça elde ediyoruz

Kremayı sürüp rulo şeklinde sarıyoruz

Arzuya göre ince dilimlenmiş muz ilave ediyoruz

Parçaların üzerine pudra şekeri serpiyoruz

Buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz

Servis tabağına alıyoruz

Porsiyonluk rulo pasta hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın