Karpuz Kabuğu Şekeri – Leziz Yemeklerim

Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını soyuyoruz

Küçük kareler şeklinde doğruyoruz

Bir kaseye alıp üzerine 1 yemek kaşığı karbonat ve üzerine çıkacak kadar su ilave ediyoruz

Buzdolabında bir gece bekletiyoruz

Ertesi gün karpuz kabuklarını 3-4 su yıkıyoruz

Bir tencereye alıyoruz ve 10 dk haşlıyoruz

Tencereye 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su koyup Ocağa alıyoruz

Kaynamaya başlayınca haşlanmış karpuz kabuğunu ilave ediyoruz

1 çubuk tarçın, 3-4 karanfil ve limonu alıp kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz

Bekledikce seffaflaşıyor

Kavanoza alıp Buzdolabında muhafaza ediyoruz

Karpuz kabuğu şekeri hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın