Dana Etli Basınçlı Pişmiş Tavuk – Favori Tariflerim

Nohut ve Basınçta Et tarifine eti küçük bir kaseye alıp pişirerek başlıyoruz.

Suyunu çekip alınca bir su bardağı sıcak su döküp karıştırıyoruz ve suyunu çekmesini bekliyoruz.

Suyu süzüldüğünde eti düdüklü tencereye alıp zeytinyağını koyuyoruz sonra bezelyeyi, kırmızı soğanı, kapya biberi (yeşil biber olsaydı daha iyi olurdu), domatesi ve tuzu koyup haşlıyoruz. su, düdüklü tencerenin iki parmak üzerinde olacak şekilde düdüklü tencerenin kapağını kapatın.

Sobayı en yüksek konuma getirdik. Ses duyulduğunda ocağı en düşük ayara alıp mandalı indiriyoruz.

15 dakika sonra nohut yemeğimiz yemeye hazır.

Yağlı pirinç pilavı ve salamura çubukları ile lezzetli bir akşam yemeği hazır.

En sevdiğiniz çorba önünüzde harika olacak.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın