Patlıcan Söğürme Kebabı – En Sevdiğim Yemek

Patlıcanlı söğürme kebabı yapmak için önce sebzeleri yıkarız.

Önce patlıcanları ocakta kousmatik’te közlüyoruz, bir kaşık yardımıyla patlıcanın içini çıkarıyoruz ve kesme tahtası üzerinde orta boyda kesiyoruz. Süzgeç alıp acı suyun akmasına izin veriyoruz.

Daha sonra kozmatikte domates ve biberleri közlüyoruz.

Kapağın ve kırmızı biberin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın.

1 adet domatesi soyup ince doğrayın

Kızarmış patlıcanları, biberleri ve doğranmış domatesleri bir tavaya alıyoruz.

2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırın

Kıymayı bir kaseye alıp üzerine kuru soğanı alıyoruz.

Karabiber pulları ve kırmızı pul biberi ekleyin

2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı galeta unu ekleyip yoğurun, 2 yemek kaşığı su ekleyin.

Bir tutam ince kıyılmış maydanoz ekleyin.

Elimizle yuvarlayarak küçük toplar yapıyoruz.

Yağı bir tavada ısıtıp eti önden arkaya doğru kızartıyoruz.

Sobanın en küçük ocağına soğumuş patlıcanı alıp yere koyuyoruz.

Servis tabağına alıp ısıttığımız söğük alıyoruz.

Üzerine kızarttığımız köfteleri alıyoruz.

Üzerine közlenmiş domates ve yeşil biber koyuyoruz.

2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı gezdirip söğürmeli kebabın üzerine dökün.

Bir tutam maydanoz serpip sıcak servis yapın

Patlıcanlı Söğürme kebabı hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın