Portakallı dolaba çok derin olmayacak şekilde rendenin ince kısmından başlayalım ki acı kısmı atılsın.
Kabukları portakal kabuğu gibi 6-8 eşit parçaya bölün.
Kestiğiniz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımı ile yıkayınız.
Yorgan iğnesi ve beyaz ip yardımıyla soyulan kabukları katlayıp ipin üzerine yerleştirin.
7-8 dakika sıcak suda. Kaynamaya bırakın ve soğuk suya koyun.
Suyunuzu her gün değiştirelim.
Bunu üç ila dört gün boyunca tekrarlayın.
Acının geçmesi için. Daha sonra portakal iplerini şeker serpilmesi için 3-4 saat bekletin.
Portakal suyu ve şekeri pişirin ve hafifçe karıştırın.
Ardından ipliği kesin ve çıkarın.
Kaynayınca limonu sıkın ve 1-2 dakika pişirin. daha fazla kaynatmak için. Kavanozlara koyun.
Kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirerek soğutun.
İşte bu, ertesi gün kahvaltıda lezzetli bir reçeliniz var!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]