Auka’nın tarifi için önce bir tabak alalım.
İçine biber salçası ve domates salçasını koyalım.
Robottan yağ, kırmızı biber, nane, kekik, ezilmiş sarımsak ve ekmeği ekleyip kaşıkla karıştıralım (resim yoksa robotla karıştırmayın)
İsterseniz biraz maydanoz ekleyebilirsiniz, ben eklemedim.
Salçam yeterince tuzlu olduğu için tuz eklemedim, isterseniz biraz daha ekleyebilirsiniz.
Bu lezzetli acukayı sabah veya öğleden sonra ekmeğinizin üzerinde yiyebilirsiniz 😋😋😋
Hazırladığımız akasyaları bir kavanoza koyup üzerine yağ döküp buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
Bitirince yenisini yapayım siz acuka miktarını iki katına çıkarıp arttırabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]