En sağlıklı ve en lezzetli karnabahar pilavını yapıyoruz
2 adet havuç, kapya biber ve yeşil biberi yıkayıp serpiyoruz.
Karnabaharın alt yapraklarını kesip güzelce yıkayıp çiçekleri ayırıyoruz.
Kalın sapları kesiyoruz. Yemek programında iyice öğüterek
Bir tencereye zeytinyağı, havuç ve doğranmış sarımsağı alıp soğumaya başlıyoruz.
Havucu bir dakika kızartın ve üzerine doğranmış biberi ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeleri kendi suyunda kısık ateşte pişmeye bırakın.
Karnabaharı oraya koyuyoruz. Bütün sebzeleri karıştırıyoruz
1 yemek kaşığı toz zerdeçal ve kırmızı biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.
5-6 dakika kısık ateşte pişirin
Tabağa alıp servis yapıyoruz.
Karnabahar pilavı hazır
Afiyet olsun
Yanında bir bardak ayran veya yoğurt ile servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]