Kuru dolma tarifi nasıl yapılır?

30 dakika. Hazırlanma zamanı

Dry Mahshi, ziyafet sofralarına çok yakışan lezzetli bir yemektir. Ayrıca taze sebzelerle yapılan dolmalardan hazırlamak daha kolaydır. İlk defa yapacaklar için kuru dolma tarifinin detaylarını paylaşıyorum. Eminim iyi yapacaksın, o yüzden sakin ol.

Dersler

  • 25 – 30 kuru patlıcan
  • 25-30 adet kuru biber
  • 250 – 300 gr kıyma
  • ½ su bardağı pirinç veya bulgur (dilerseniz ikiye bölerek isterseniz bir su bardağını bir bardağa, diğerini ½ su bardağı ölçülerek ekleyebilirsiniz)
  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kuru nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tereyağını yarım kibrit kutusu büyüklüğünde parçalar halinde kesin.
  • Tercihinize göre ılık su ekleyerek pişirebilirsiniz.

Doldurulmuş et tarifi

1. Bir tencerede bol su kaynatın

2. Kaynayan suya önce kuru biberi atın ve 5 dakika kaynatın.

3. 5 dakika sonra kuru biberleri çıkarıp soğuk su dolu derin bir kaba alıp birkaç dakika soğumaya bırakıyoruz.

4. Çıkarın ve bir kevgir içine koyun ve suyu boşaltın.

5. Kuru patlıcan için de aynısını yapın, ancak patlıcanı 10 dakika kaynatın. Patlıcan ve biberin cinsine göre bu süreleri kendiniz ayarlayabilirsiniz, dikkat etmeniz gereken nokta erimemeleri için tam ayarı bulmaktır.

6. Yine yıkayıp süzdüğünüz pirinç, bulgur veya pirinç karışımını derin bir kaba ekleyin. Soğanı çok küçük doğrayın. (Rendeyi sulayacağı için tavsiye etmiyorum)

7. Sarımsağı da ince ince kıyın.

8. Maydanozu kıyıp ekleyin.

9. Diğer tüm malzemeleri ve en son kıymayı ekleyip kaşıkla veya yoğurun. Eklediğiniz her şeyi güzelce karıştırın.

10. Bu dolguyu sebzelerin içine doldurun, kenarlarına dikkat edin, ancak 1,5 inç boş bırakın.

11. Şimdi isterseniz bu sebzeleri pişireceğiniz tencereye ağızları yukarıda olacak şekilde koyabilir veya sebzelerin yarısından biraz fazlasını doldurduktan sonra ağızlarını yukarı kaldırarak sıralayabilirsiniz. Ardından arkasındaki kişinin ağzına bir tane daha yerleştirip yan yana istifleyebilirsiniz.

12. Doldurma işlemi yapılıp düzenleme işlemi tamamlanınca üzerine salmastra taşınızı koyun yoksa üzerini ısıya dayanıklı mukavva ile örtün ve ocağın üzerine koyun.

13. Üzerine biraz daha tereyağı veya zeytinyağı koyun ve lezzetini arttırmak için limon suyu ekleyin.

14. İçine bir parmak sebzelerin seviyesinin altında kalacak şekilde sıcak su dökün.

15. Yiyecekler kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin, sonra ortasını hafifçe çevirin ve 35-40 dakika kapağını kapatın. Pişir onu.

16. Pişip pişmediğini kontrol edin, pişmemiş ve suyu gitmişse biraz su ilave edip kısa süre pişirin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın