Beypazarı Kuru Peynir Tarifi, Nasıl Yapılır (ve Püf Noktaları)

Dred Beypazarı, Ankara’nın Beypazarı semtinde özel bir kurabiyedir. Malzemeler süt, un, maya, tereyağı, tarçın ve isteğe bağlı mahleptir. Sertliğinden dolayı yaş ve kuru olarak adlandırılır.

Beypazarı’nda üretilen kuru meyveler bir yıl tazeliğini koruyor. Aroması, mahlebi ve tarçını ağızda tatlı bir tat bırakır. Kurutulduğu için kış hazırlığı ve kış tüketiminde kullanılmıştır. Dolgulu, besleyici, mayalı, kahvaltılık ve çay olarak yenebilir 5. Bu lezzetli tarifi evde denemek isteyen herkese tavsiye ederim. Çayla iyi gider.

Beypazarı Kurusu tarifi için öncelikle sıcak süt, sıvı yağ, tereyağı, maya, mahlep, tarçın, tuz ve şekeri bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Pişen hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 45 dakika mayalanmaya bırakın. Ölçülerim bir bardak su ve çay büyüklüğünde. Ben yağ olarak zeytinyağı kullandım.

Hamurun havasını alıp uzun bir rulo yapalım. 6 eşit parçaya bölelim. Her parçayı yuvarlak beze haline getirelim. Her bezeyi iki parmak genişliğinde, ince ve uzun olacak şekilde yuvarlayalım. Bunu biraz un ile yapabilirsiniz.

İki parmak genişliğinde eğik bölümlere ayıralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Aynı şekilde bezeler yapıp tepsiye diziyoruz. 25 dakika mayalı tepsi yapalım.Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30-40 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Fırında pişen kuru fasulyeleri alıp soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra tekrar 120 C de yarım saat kurumaya bırakın.

Tamamen kuruduğunda fırını kapatın ve kuru malzemeleri içeride bırakın. Soğuyana kadar dinlenmeye bırakın. Beypazarı Wouma servise hazır, afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın