Kabak Kremalı Makarna tarifi, nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Dersler

  • 1 çift paketi
  • 2 kabak
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı taze kaşar peyniri veya rendelenmiş mozzarella peyniri
  • tuz

kilit nokta

Bol sos tercih ederseniz kabak soslu iç harcı ikiye katlayabilirsiniz.
Kabak sosu fazla olursa kalan sosu kullanabilirsiniz. Örneğin ertesi gün tavuk suyu ile pişirip blenderdan geçirerek lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz.

Kabak Kremalı Makarna Tarifi

1. Makarnayı üzerindeki talimatlara göre haşlayın.

2. Kabakları yıkayıp rendenin iri kısmıyla rendeleyin.

3. Zeytinyağını bir tavaya alın ve ısınınca rendelenmiş kabakları ilave edin.

4. Kabak yumuşayana kadar kızartın.

5. Kabaklar yumuşayınca unu ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.

6. Ardından tuz, krema ve peyniri ekleyip 1-2 dakika daha sürekli karıştırarak pişirin.

7. Krema, tuz ve rendelenmiş peynir ekleyin ve sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin.

8. Son olarak haşlanmış ve süzülmüş makarnayı balkabağı kreması ile birleştirin, karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirin.

Kremalı kabak makarnası hazır. Arzuya göre nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın