Turp Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Turp Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Önce turpları temizleyelim. Dolap ve rende ana kısmı olsun.

Soğanı doğrayalım. Maydanozu ince ince serpin. Biraz sarımsak serpin.

Tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin. 1 limonun suyunu ekleyin. Hepsini birlikte karıştıralım.

Kuru olmasını isterseniz turp suyunu sıkabilirsiniz. Tuz ve karabiberini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Turp salatası servise hazır. Afiyet olsun.

Turpun faydaları saymakla bitmez. Anavatanı Hindistan ve Orta Asya olan turp ülkemizde Osmaniye’nin Kadirli yöresinde yetişir.

Çok fazla lifi var. Karaciğeri temizler. Bronşit ve solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır. Yorgunluğa, kaygıya ve romatizmaya iyi gelir.
Görüntüsü ve tadıyla sofralarınızı şenlendirecek. Besinler ve vitaminler. Her seferinde aynı salatayı yapmaktan sıkıldıysanız harika bir seçenek daha. Et, tavuk ve balık yemeklerinin yanına çok yakışır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın