medyauzmani.com

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması – En Sevdiğim Yemek

Lahana dolması yapmak için lahanayı ikiye bölüp yapraklarını ayırıp bol su ile yıkıyoruz.

Bir tencereye suyu koyup kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edip yavaş yavaş lahana yapraklarını ekleyip 1/2 dakika pişiriyoruz. kaynatıp tepsiye alıyoruz

Bir tavaya sıvı yağı koyup doğranmış soğanları ekleyin.

Üzerine 5 küp şeker, tuz ve çam fıstığını alıyoruz.

Soğanı yumuşayana kadar kızartın

Nişasta çıkana kadar pirinci yıkayıp, kavrulmuş soğanlara ilave edip pirinç kristal cam gibi parlayana kadar pişirmeye devam ediyoruz.

Kuş üzümlerini süzgeçe alıp yıkayalım.

Kızarmış pilavın üzerine kuş üzümü ve baharatları koyun ve karıştırın.

1 su bardağı sıcak su koyup 10 dakika pişirip kaynamaya bırakıyoruz.

Lahana yapraklarını güzelce kesip tencerenin kenarından gelen parçaları tencerenin altına koyuyoruz.

Lahana yaprağını bir tabağa alıyoruz, çamur koyuyoruz, sigara böreği gibi sarıyoruz ve tencereye koyuyoruz.

Limonu sıkın ve bir kaseye koyun.

5 küp şeker, tuz ve 3 yemek kaşığı bitkisel yağ ekleyin ve iyice çırpın.

Hazırladığımız sosu iç harca ekliyoruz.

2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynatmaya başladıktan sonra altını kısıp lahanalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Kek piştikten sonra soğuduktan sonra bir tabağa alıp buzdolabına kaldırıyoruz.

Beyaz lahana ve hazır yağın içine bir şeyler koyun

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın