Bu aralar menüde köfteli piyaz var Antalya usulü tahinli ve sarımsaklı piyazımız çok güzel 👌
Antalya Usulü Tahin Piyaz tarifi için önce fasulyeleri ocağa koyun, geceden bırakmanıza gerek yok. Onları bir düdüklü tencerede kaynatıyorum ve onları ıslattığımdan 10 dakika daha uzun tutuyorum, yumuşaklar.
Öncelikle çorbamızı haşlanan fasulyelerle karıştırmak için hazırlıyoruz; Derin bir kapta tahin, limon, sirke, tuz, zeytinyağı, kepçeyi kaynayan tavuk suyunda ve ezilmiş sarımsağı tüm sos malzemeleriyle karıştırıyoruz.
Servis tabağından aldığımız haşlanmış fasulyelerimizin üzerine halka halka doğradığımız soğan ve biberleri döküyoruz,
Daha sonra sosumuzu her tarafına döküyoruz, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış ve doğranmış yumurta ve çeri domatesleri ekliyoruz ama köftelerimizin yanında Antalya piyazımız hazır.
Dilerseniz fasulyeleri sosla karıştırabilirsiniz ama ben görselin zarar görmemesi için malzemeleri koydum tabii ki tercih sizin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]