Mücedder Pilavı – En Sevdiğim Yemek

Bulgur, pirinçten daha besleyici bir besindir. Lif, folik asit, B vitaminleri açısından zengin, glisemik indeksi düşük, bağırsak kontrolü için çok faydalıdır. Özellikle şeker hastaları için pirinçten daha iyidir. Hemen kanama yapmaz.

Yeşil mercimek ise içerdiği mineraller ve vitaminler nedeniyle tam bir sağlık deposudur. Mücedere, Araplardan bize miras kalan bir pilavdır. Genellikle Hatay, Kilis yöresinde yapılır.

Arap dilinde kavrulunca yağda kavrulmuş soğan pilavın üzerine dökülür. Öte yandan ülkemizde soğan biraz zengin olduğu için baştan kavrulur ve birlikte pişirilir. Mücedere lezzetli olduğu için harika bir yemek gibidir. Yanında turşu ve ayran ile servis edilir.

Gelelim sırrına,

Yeşil mercimekleri temizleyip yıkayalım ve bir gece önceden ıslatalım.

Ertesi gün taze olması için haşlayalım ve süzelim.

İki adet soğanı küçük küçük doğrayın ve yağ ile pembeleştirin.

Domates salçasını koyup biraz kavuralım. Tuz ve diğer şeyler. Pul biberi ekleyelim. Temizlenmiş ve yıkanmış bulguru ekleyip birkaç dakika pişirin. Çevirelim. Haşlanmış mercimekleri ilave edip üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Suyu ağır ateşte alıp mercimek ve bulgur yenecek seviyede olacak şekilde pişiriyoruz. 15 dakika. Pişirip servis ediyoruz.

Dilerseniz soğan ve sıvı yağı başınızın üzerine koyup soğanları piştikten sonra zeytinyağında kızartabilirsiniz. Ama benim önerim ilk sıraya koymanız çünkü ben pilavın tadını güzelce karıştırmayı seviyorum. Ona ağırlık verdi.

Ben tavuk suyu kullandığım için salça koymadım. Tadını bozar.

Not: Tavuk çorbası koyarsanız salça koymayın daha iyi.

Turşu ve ayran yanına çok yakışıyor.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın