Harika Özbek Pilavı – En Sevdiğim Yemek

Pilav pilavı ve havuç eti tarifi farklı isimlere ve farklı hazırlama yöntemlerine sahiptir.

Özbek, Farsça, Türkmen ve Buhara adları verilmiştir. Ana malzemeler et ve havuç ben bu şekilde yapıyorum çok lezzetli oluyor. İsteyenler içerisine katkı maddeleri ve baharatlar koyabilirler.

Özbek pilavımız için önce etimizi pişirelim. Bu arada havuçları kibrit veya rende şeklinde hazırlayalım.

Tavaya sıvı yağı koyalım. Doğradığımız soğanları koyup kavuralım.

Et ekleyin ve kızartın. En son havucu da ekleyip hızlıca devam edelim.

Havuçlar yumuşayınca tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. İsterseniz zerdeçal ve yenibahar ekleyebilirsiniz. yapmadım.

Tuz ve baharatları damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. En son yıkanmış pirinci koyup 1-2 tur karıştıralım.

Acı sos veya konsantre su ekleyin.

Kaynayınca altını kısıp suyu bitene kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.

Harika Özbek Pilavı servise hazır.

Yemek yemek istiyorum 🌼🌼🌼

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın