Ezogelin Çorbası Tarifi

Yemeklik Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Ezogelin çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan mercimek, pirinç ve bulgurla yapılan harika bir çorbadır. Besleyici, şifalı, faydalı ve verimli bir çorbadır. Herhangi bir yemekle iyi gider. Özellikle soğuk aylarda içinizi ısıtacak sıcak bir çorba tarifi. Ezogelin restoran çorbası çok güzel ve şifalı mercimek. Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz ucuz bir çorbadır. Lif içerir, sizi tok tutmak için sindirime yardımcı olur. Protein ve mineraller açısından oldukça zengindir.

Ezogelin Çorbası Tarifi için önce soğan ve sarımsağı yemek için doğrayalım.

Tavaya tereyağını koyalım. Eriyince soğanı ve sarımsağı ekleyin. Rengi değişene kadar soğumaya bırakın. Yıkanmış mercimek, pirinç ve bulguru koyup 1-2 çevirelim.

Tuz ve sıcak su ekleyin. Kaynamaya başladığında, ısıyı azaltın. Pişene kadar karışmaya bırakın.

Bu arada sosunu hazırlayalım.

Bir tavaya yağı koyup kızdırın. 1 yemek kaşığı un ekleyip biraz kavurun. Sarımsakları ekleyin ve kalanını karıştırın. 2 su bardağı sıcak su ve limon suyunu ekleyin. Baharatları ekleyip 1-2 dakika kaynatıp altını kapatalım.

Kaynayan çorbamıza sosumuzu ekleyelim. Beş dakika pişirdim. Kıvamı fazla olursa sıcak su ilave edin.

Tuz, baharat ve acıları damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Ocağı kapatıp servis edelim.

Restoran Tarzı Nefis Ezogelin Çorbası Tarifi servise hazır. Afiyet olsun.

Ezogelin Çorbası Tariflerinin Resimleri:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın