medyauzmani.com

Nohut Yemeği – En Sevdiğim Yemek

Fırında yemeklerin tadı bir başka oluyor o yüzden tencerede pişirdiğimiz bir bezelye yemeği yaptım ve değiştirdim bu sefer fırında inanın çok lezzetli oldu.

Bezelye Kızartması tarifi için önce havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayıp soğanları soyup yemeklik doğrayıp kapya biberi halka halka doğradıktan sonra süzüp bezelyeleri yıkayıp tekrar ilave ediyoruz.

Başka bir tencerede 2-3 kaşık zeytinyağında domates ve biber kokusu çıkana kadar kavuruyoruz domatesleri ekledikten sonra damak zevkinize göre tuz ve karabiberi ekliyoruz acı biber salçası kullanabilirsiniz) ve yaklaşık 2 bardak su.

Bezelyelerin üzerine dökmeden önce rostoları karıştırdığımız sebzelerin üzerine resimlerde göreceğimiz gibi koyuyoruz ve haşladığımız domates sosunu üzerine döküp sebzeleri güzelce karıştırıyoruz ve kavuruyoruz.

Önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz 180dc de yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz havuçların pişip pişmediğini kontrol ediyoruz diğer malzemeler pişti bol olan yemeğimizin yanında bulgur yada pirinç pilavı yapabiliriz meyve. Bu birkaç malzeme ile akşam yemeğimiz karşınızda.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın