Kavrulmuş karnabahar tarifi



Kızarmış karnabahar, Türk mutfağında sevilen bir tariftir. Oldukça kolay hazırlanan karnabahar kızartması günümüzün en sevilen lezzetlerinden biridir. Akşam yemeği için de harika bir seçenek olabilir.

kavrulmuş karnabahar malzemeleri

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 su bardağı ile un
  • 2 yumurta (beyazı ve sarısı ayrılmış)
  • 175 gram maden suyu
  • tuz
  • 3 yemek kaşığı kapari
  • 1 küçük limon
  • 1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz

Karnabahar rostosu nasıl yapılır?

Öncelikle karnabaharı iri parçalara ayıralım. Elimizdeki karnabahar miktarına göre suyu kaynatalım. Karnabaharı kaynayan suya koyup 5 dakika haşlayalım. Ardından bastırarak soğumaya bırakın.

Bir kase alıp yumurta sarısı, un, maden suyu ve tuzu kasemizde karıştıralım. Başka bir kapta yumurta aklarını çırpıcı veya mikser ile çırpalım ve daha önce hazırladığımız un karışımına ekleyelim, çırpıcıyı şimdilik bırakalım ve kaşık yardımıyla malzemelerimizi birleştirelim.

Karnabaharı önce una sonra hazırladığımız karışıma bulayalım. Yağı bir tavada ısıtalım, ardından karnabaharı hazırladığımız sos ile kızgın yağda 3 dakika kızartalım. Biraz kağıt havlu üzerine alıp karnabahar yağını süzelim.

Doğranmış maydanoz, kapari ve limon suyunu güzelce karıştıralım. Üzerine karnabahar serpelim. Ve karnabaharımız hazır. Şimdi eğlenelim.

Yorum yapın