Evde Mantı Nasıl Yapılır (Adım Adım)

Ev Yapımı Mantı Tarifi Evde Mantı Nasıl Yapılır?

Önce hamuru yoğuralım. 2 su bardağı un, bir yumurta ve tuzu bir karıştırma kabına alın. Azar azar su döküp yoğurup ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edip üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Kıymayı bir soğan ve rendenin ince tarafı ile küçük bir karıştırma kabına koyun. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Hamuru açmaya başlayabiliriz. Hamuru düzgün açamayacağınızı düşünmeyin, en önemlisi açacağınız unun kalınlığı çok önemli değil çünkü biz keseceğiz o yüzden yapma şeklinize alışın. BT.

Bezelere ayırdığımız hamurdan çok ince olmayacak şekilde açıp dik olarak kesiyoruz. Her kareye kıymayı koyup katlıyoruz.

Hamur çok ince olursa mantıyı kapatmak zor olur ve kıyma pişerken çiğ olabilir.

Yağlı kağıt serilmiş en sevdiğiniz fırın tepsisine raviolileri dizin.

Sosu için bir tavaya tereyağı ve salçayı koyup kavuruyoruz. Pişirildiğinde 1,5 litre kaynar su döküp mantıları tek tek içine atıyoruz. Karıştırırken pişirme.

Ben soslu pişiriyorum çok lezzetli oluyor sossuz su ile haşlayıp kırmızı toz biber ve sıvı yağ dökebilirsiniz.

Ayrıca çok mantı yaparsanız fırında kızartıp buzdolabına koyabilirsiniz.

Pişmiş soslu mantıyı servis tabağına alıp üzerine yoğurt döküp kuru nane ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın